Udskriv siden Del

LEISTER - maskiner med integrerede energisparefunktioner

Anvendelse af maskiner er altid forbundet med brug af energiresourcer. Resourcer som vi forsøger at spare på, i det omfang, det nu er teknisk muligt. For varmluftteknologi er det heller ingen undtagelse - varmelegemerne i LEISTER's maskiner kræver energi i forhold til, hvad der kræves af de materialer, som maskinerne anvendes sammen med.

Som et led i at mindske energiforbruget i forbindelse med anvendelse af maskiner, så har LEISTER de sidste par år lanceret maskiner, der automatisk køler varmelegemet ned og efterfølgende slukker maskinen. Der giver brugeren en større frihed, at man ikke skal stå i venteposition, til maskinen er kølet ned, for eterfølgende at kunne slukke den manuelt.

Eksempelvis har LEISTER's nye Variant T1, der anvendes til svejsning af presenninger, denne kølefunktion, men også de industirielle produkter som Hotwind Premium, er nu med integreret kølefunktion.

Uden disse funktioner så står maskinerne ofte tændt, og bruger en masse unødvendig energi. Det giver derfor rigtig god mening, at benytte maskiner, som LEISTER's, der har denne funtion interegeret.